Splošni pogoji poslovanja

NAČINI DOSTAVE
V spletni trgovini CANIPOW ponujamo več opcij dostav vašega spletnega naročila. Način dostave enostavno izberite v postopku zaključka naročila v spletni blagajni.
( KLIK - LINK )

EKSPRESS DOSTAVA
Za vas imamo prav posebno novico!
Ekspress dostava - Naročene izdelke vam osebno dostavimo že isti dan!
( KLIK - LINK )

 

NAČINI PLAČILA
Varno in udobno plačevanje spletnih naročil

V spletni trgovini CANIPOW ponujamo več opcij plačila vašega spletnega naročila.
( KLIK - LINK )

 

VARNOST IN VRAČILA
Varno spletno nakupovanje
V spletni trgovini CANIPOW nam je zadovoljstvo kupcev na prvem mestu.
( KLIK - LINK )

 

 

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine Canipow


Splošni pogoji spletne trgovine Canipow so sestavljeni v skladu z Obligacijskim zakonikom RS, Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVOP-1), s priporočili TZS in mednarodnimi kodeksi za e-poslovanje. 

Spletno trgovino Canipow (www.canipow.eu) upravlja podjetje CANIPOW, Kaja Špruk s.p., Zabrv 42, 1292 Ig.. Matična št.: 6989918000, Davčna št.: 65784600 

Splošni pogoji poslovanja določajo delovanje spletne trgovine ter pravice in obveznosti uporabnika in ponudnika. Uporabnik/kupec je ob oddaji naročila vsakič posebej opozorjen na splošne pogoje poslovanja in z oddajo naročila potrdi svojo seznanjenost z njimi. 

Naročilo, sklenitev pogodbe, količinske omejitve

 1. Naročilo
  • CANIPOW nudi svojim strankam bogato izbiro izdelkov za hišne živali. S klikanjem na izdelke ali opise izdelkov pride kupec do opisa izdelkov, npr. oprema, velikost ali vrsta okusa izdelka. S postavitvijo na želeno število in klikom na simbol vozička za nakup je izdelek položen v virtualno nakupovalno košarico.
  • S klikom na gumb "nakupovalna košarica", postavljenem v spletni trgovini na desni strani zgoraj, pride kupec do pregledne strani in lahko vsakokrat preveri, kateri izdelki se nahajajo v njegovi virtualni nakupovalni košarici in po potrebi lahko vnese popravke.
  • Če zeli kupec svoj nakup zaključiti, lahko nadaljuje s pritiskom na gumb "na blagajno". Registrirane stranke lahko tukaj vnesejo svojo uporabniško ime in geslo, da lahko shranjene informacije o sebi avtomatično uporabijo za naročilo. Alternativno se lahko stranka registrira kot nova stranka in odpre svoj račun ali brez odprtja računa nadaljuje nakup. V tem primeru mora stranka na naslednji strani podati podatke o svojem naslovu in podatke za izstavitev računa.
  • S ponovnim klikom na gumb "potrdi naročilo" pride stranka do predzadnjega koraka naročila "potrditev naročila". Tukaj pridobi stranka seznam svojega naročila z navedbo cene (vključno z zakonsko določenim DDV) ter podatke o dostavni službi in stroških pošiljanja.
  • Naročilo je zaključeno s klikom na gumb "oddaj naročilo". S tem je oddana zavezujoča ponudba.
 2. Sklenitev pogodbe

Predstavitev asortimana v spletni trgovini služi kot ponazoritev in ne predstavlja obvezujočih ponudb za nakup. Kupec poda iz svoje strani obvezujočo ponudbo za sklenitev nakupne pogodbe s tem, da s klikom na gumb "oddaj naročilo" zaključi postopek naročila. Stranka prejme nato avtomatično potrdilo o sprejemu naročila preko e-pošte (potrdilo o naročilu). To potrdilo o naročilu še ne predstavlja sprejetja ponudbe. Pogodba z Canipow  stopi v veljavo šele, ko Canipow naročeni izdelek pošlje stranki in odpremo potrdi kupcu po e-pošti (potrdilo o odpošiljanju).

 1. Količinske omejitve

Prodaja ponujenih izdelkov poteka le v običajnih količinah, primernih za gospodinjstva in poslovno sposobnim osebam.PRITOŽBE IN SPORI

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Ponudnik se po najboljših močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb. Pritožba se odda prek e-poštnega naslova ali pisno na naslov ponudnika na naslove, razvidne na spletnih straneh ponudnika. Postopek obravnave pritožbe je zaupen. Zato si ponudnik prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno oz. z izvensodno poravnavo, če pa to ne bi bilo možno, bo spore reševalo stvarno pristojno sodišče v Ljubljani.

IZVENSODNO REŠEVANJE POTROŠNIŠKIH SPOROV 
Skladno z zakonsko ureditvijo, ki izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES, CANIPOW, Kaja Špruk s.p. ne priznava nikakršnega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov. Zakonska povezava do platforme za spletno reševanje potrošniških sporov: ( KLIK - LINK )


DOSTAVA

Za dostavo kupec izbere svoj naslov ali pa vpišete drug naslov. Prejemnik je v primeru plačila z gotovino, vedno tudi plačnik. Stranka izbere način dostave. V polje »opombe« lahko vpiše še morebitne opombe skrbniku internetne trgovine. Za spletno trgovino dostavo izdelkov opravlja GENERAL LOGISTICS SYSTEMS d.o.o. (v nadaljevanju GLS d.o.o.), CANIPOW, Kaja Špruk s.p. (lastni prevoz)  oziroma drug pogodbeni dostavljavec za podjetje CANIPOW, Kaja Špruk s.p. .
Dostavna služba si pridržuje pravico, da na primeren način preveri istovetnost prevzemnika blaga (vpogled v osebne ali druge dokumente), saj s tem zagotavlja, da naročeno blago izročijo pravemu naročniku. V primeru plačila po povzetju naročene izdelke kupec plača v gotovini ob prevzemu družbi GENERAL LOGISTICS SYSTEMS d.o.o. ali CANIPOW, Kaja Špruk s.p. .

Čas dobave znaša, če ni v ponudbi drugače navedeno, 2-5 delovnih dni.

Če vsi naročeni izdelki niso na zalogi, ima CANIPOW pravico na lastne stroške izvesti delne dostave, v kolikor se stranka s tem strinja.
V primeru, da CANIPOW naročenega izdelka ne more dostaviti, ker ga CANIPOW brez lastne krivde ne dobi dobavljenega od svojega dobavitelja, lahko CANIPOW odstopi od pogodbe. V tem primeru CANIPOW stranko nemudoma obvesti in ji ponudi podoben izdelek. V primeru, da podoben izdelek ni na voljo ali stranka ne želi dostave tega izdelka, bo CANIPOW plačilo za že plačane izdelke brez protistoritev nemudoma povrnil.

Če so prejeti izdelki poškodovani zaradi transporta, je potrebno takoj obvestiti Oddelek za pomoč strankam ( info@canipoweu ali 051/655-755) . Canipow ima na tak način možnost pri prevozniku ali zavarovalnici za transportno zavarovanje reklamirati škodo. Če stranka ne zagotovi potrdila o poškodbi pri prevozu, to ne sme imeti vpliva na njene pravice iz naslova zakonske garancije.

Za čimboljše izpolnjevanje naročil posreduje CANIPOW ustrezni dostavni službi e-poštni naslov in - če je dana – tudi telefonsko številko strank. To posredovanje je obvezen del pogodbenega razmerja z CANIPOW.

 Cena dostave:
Minimalna vrednost naročila v trgovini canipow.eu je 3€. Za vse nakupe nad vrednostjo 42,00 €, je dostava brezplačna. Za vse nakupe do vrednosti 42,00 € je cena dostave enotna in sicer 4,10 €. 
V primeru lastnega prevzema na sedežu podjetja CANIPOW, Kaja Špruk s.p. se dostava ne obračuna.  Če bi zaradi tehničnih ali logističnih razlogov potekala dostava v več pošiljkah, nimajo stranke nikakršnih dodatnih stroškov dostave.
Več o načinih in cenah dostave  ( KLIK - LINK )PLAČILO

Plačilo se opravi na enega izmed sledečih načinov:  plačilo po povzetju dostavni službi, plačilo po povzetju na sedežu podjetja, plačilo po predračunu ali plačilo s kreditnimi karticami. 
 
Plačila po predračunu:

Bančni podatki za nakazilo:

CANIPOW, Kaja Špruk s.p.
Zabrv 42, 1292 Ig
DELAVSKA HRANILNICA D.D.
Miklošičeva 5, 1000 Ljubljana
IBAN: SI56 6100 0001 8382 041
SWIFT (BIC): HDELSI22XXX

 

 1. Kuponi

V primeru unovčenja kuponov se upoštevajo posebni pogoji, ki veljajo za unovčenje kuponov, kot so npr. minimalna količina naročila, veljavnost, itd. Ustrezne informacije so navedene na kuponih. V vsakem primeru se lahko pri enem nakupu unovči le en kupon oz. popust za eno naročilo. Izplačilo gotovine kakor tudi kasnejši obračun za prejšnja naročila ni možen. Nadaljnja prodaja ni dovoljena.

1.   
Stroški transakcije

Pri plačilu s PayPal se plača dodatna pristojbina v višini 0,59 EUR.

V primeru, da stranka zamuja s plačilom, se nakupni ceni dodajo obresti zaradi zamude v višini 5 odstotnih točk nad temeljno obrestno mero ECB. Če stranka ni končni potrošnik, znašajo obresti zaradi zamude 8 odstotnih točk nad temeljno obrestno mero. CANIPOW si pridržuje pravico, da proti obvestilu uveljavlja višjo odškodnino zaradi zamude.

PRAVICA DO ODSTOPA OD NAKUPA IN VRAČILA BLAGA

Stranke, ki so potrošniki imajo 14 dni pravico do odpovedi. Potrošnik je vsaka fizična oseba, ki sklene pravni posel za določen namen, ki ni namenjen za njeno komercialno ali samostojno poslovno dejavnost. Veljajo sledeča pravila glede pravice do odpovedi in izključitve


Odstopni rok poteče 14 dni od dne, ko potrošnik pridobi fizično posest na blagu ali jo pridobi namesto potrošnika tretja oseba, ki ni prevoznik in jo v ta namen določi potrošnik oziroma, v primeru delne izdobave posameznih kosov blaga iz enega naročila rok potečete 14 dni od dne, ko potrošnik pridobi fizično posest na zadnjem kosu blaga ali jo pridobi namesto potrošnika tretja oseba, ki ni prevoznik in jo v ta namen določi potrošnik.
Za uveljavitev pravice do odstopa mora potrošnik z nedvoumno izjavo obvestiti podjetje CANIPOW, Kaja Špruk s.p., Zabrv 42, 1292 IG, e-naslov: narocila@canipow.eu o svoji odločitvi o odstopu od te pogodbe (npr. s pismom, poslanim po pošti ali elektronski pošti). V ta namen bo potrošnik prejel  
vzorčni odstopni obrazec (Na email, ki ga je navedel oziroma kot odgovor na email iz katerega je bila poslana njegova želja o odstopu oziroma vračilu blaga.
Ne glede na obliko odpovedi mora potrošnik podjetju predložiti kopijo računa. Da bi se rok za odstop od pogodbe upošteval, zadošča, da je obvestilo v zvezi z uveljavljanjem pravice potrošnika do odstopa od pogodbe poslano pred iztekom odstopnega roka od te pogodbe.

UČINKI ODSTOPA OD POGODBE

Če potrošnik odstopi od te pogodbe, mu podjetje brez nepotrebnega odlašanja in v vsakem primeru najpozneje v 14 dneh od dneva prejetja obvestila o odstopu od te pogodbe povrne vsa prejeta plačila, vključno s stroški dostave (razen dodatnih stroškov zaradi izbire vrste dostave, ki ni cenovno najugodnejša ponujena standardna oblika dostave s strani podjetja). Tako povračilo podjetje izvede z enakim plačilnim sredstvom, kakor je bilo uporabljeno pri izvedbi prvotne transakcije, razen če je izrecno dogovorjeno drugače; v nobenem primeru pa zaradi tega povračila potrošnik ne nosi nikakršnih stroškov. Podjetje lahko zadrži plačilo, dokler ne prejme vrnjenega blaga ali dokler potrošnik ne pošlje dokaza, da je blago poslal nazaj, odvisno od tega, kateri dogodek se zgodi prej. Potrošnik blago vrne ali izroči podjetju, ki je potrošniku blago dostavilo, brez nepotrebnega odlašanja in v vsakem primeru najpozneje v 14 dneh od dneva, na katerega je potrošnik obvestil podjetje o dostopu od pogodbe. Rok se upošteva, če potrošnik blago pošlje nazaj pred iztekom 14-dnevnega roka.


POGOJI VRAČILA BLAGA (omejitve pri uveljavljanju pravice do odstopa od pogodbe)

Neposredne stroške vračila blaga nosi potrošnik.

Potrošnik odgovarja samo za zmanjšano vrednost blaga zaradi ravnanja z blagom, ki ni nujno potrebno za določanje njegove narave, lastnosti in delovanja. Izdelki morajo biti nerabljeni, nepoškodovani in v originalni embalaži.


Možnost vračila ne velja:

 • za blago, ki je hitro pokvarljivo ali kateremu je (v času vrnitve) že potekel rok uporabe
 • za zapečateno blago, ki ni primerno za vračilo zaradi varovanja zdravja ali higienskih vzrokov, če je potrošnik po dostavi odprl pečat. 

STVARNA NAPAKA

Opredelitev stvarne napake. Napaka je stvarna:

 • če izdelek nima lastnosti, ki so potrebne za njeno normalno rabo;
 • če izdelek nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila prodajalcu znana oziroma bi mu morala biti znana;
 • če izdelek nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane;
 • če je ponudnik izročil izdelek, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila.

Preverjanje primernosti izdelka
Primernost izdelka za normalno rabo se presoja glede na običajno blago enake vrste in ob upoštevanju kakršnihkoli prodajalčevih izjav o značilnostih blaga, ki jih je dal prodajalec ali proizvajalec zlasti z oglaševanjem, predstavitvijo izdelka ali navedbami na blagu samem.

Uveljavitev stvarne napake
Kupec mora ponudnika o morebitni stvarni napaki, na lastne stroške, obvestiti v zakonsko določenem roku. Obvestilo mora vsebovati natančen opis napake. Kupec mora ponudniku omogočiti pregled izdelka.

Pravico do uveljavitve stvarne napake natančneje opredeljuje Zakon o varstvu potrošnikov.

Za Obrazec za uveljavitev stvarne napake Pošiljite zahtevo na narocila@canipow.eu


VELJAVNOST PONUDBE

Pri nakupu veljajo cene v trenutku potrditve naročila. Vse cene vključujejo DDV. Cene se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila. Cene veljajo le za nakupe v CANIPOW  spletni trgovini in se lahko razlikujejo od rednih cen. Pridružujemo si pravico do spremembe tehničnih opisov in konfiguracij brez predhodnega obvestila. Slike so lahko samo simbolične in ne odražajo vedno dejanskega stanja v celoti.

Garancija in odgovornost

Veljajo zakonsko določene pravice do garancije.

Veterinarska medicinska dietna hrana se lahko uporablja le po priporočilu in pod rednim nadzorom lečečega veterinarja. Vašega hišnega ljubljenčka med hranjenjem redno (vsakih 6 mesecev) peljite na kontrolne preglede k veterinarju, v primeru poslabšanja zdravstvenega stanja vaše živali pa takoj poiščite pomoč veterinarja. CANIPOW ne prevzema nikakršne odgovornosti za posledice nepravilne ali neuporabe veterinarsko medicinske dietne hrane v skladu s predpisano uporabo.

 

ARHIVIRANJE POGODBE

Sklenjena pogodba med naročnikom in prodajalcem se arhivira na naslovu CANIPOW, Kaja Špruk sp., Zabrv 42, 1292 Ig. Kupec lahko pridobi kopijo z zahtevo po elektronski pošti na: narocila@canipow.eu


VARSTVO OSEBNIH PODATKOV

V našem podjetju CANIPOW so vaši osebni podatki varni pred tretjimi strankami in bodo uporabljeni le za storitve s strani CANIPOW.
( KLIK - LINK )AKCIJSKE PONUDBE

Akcije veljajo v roku svoje omejitve oz. do razprodaje zalog v tem obdobju.SPLETNI PIŠKOTKI

Na spletni strani CANIPOW za izboljšanje uporabniške izkušnje uporabljamo dve skupini piškotkov. Prvi so nujno potrebni za delovanje spletne strani, brez katerih ni možno zagotoviti storitev (sem spadajo na primer identifikacija posamezne brskalne seje). Druga skupina piškotov je namenjena izboljšanemu delovanju spletne strani. Med te piškotke spada osnovna spletna analitika, ki pa ne hrani osebnih podatkov; podatki se zbirajo v anonimni obliki. Uporabniki se lahko samostojno odločite, ali želite omogočiti uporabo piškotkov. Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku.
Več i spletnih piškotkih ( KLIK - LINK )

Želim onemogočiti piškotke! (
klikni tukaj) LINK ?PRAVNA PODLAGA

Splošni pogoji spletne trgovine CANIPOW so sestavljeni v skladu z Obligacijskim zakonikom RS, Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVOP-1), s priporočili TZS in mednarodnimi kodeksi za e-poslovanje. 
Spletno trgovino CANIPOW  upravlja podjetje CANIPOW, Kaja Špruk s.p., Zabrv 42, 1292 Ig.

Podjetje CANIPOW, Kaja Špruk s.p.
Davčna št.: 65784600

 

POLITIKA O ZASEBNOSTI podjetja CANIPOW, Kaja Špruk s.p.

 

Več o politiki zasebnosti oziroma podrobnostih zakona 

GDPR (General Data Protection Regulation) oz. Splošna evropska uredba o varstvu osebnih podatkov in ZVOP-2 nova slovenska zakonodaja o varstvu osebnih podatkov, spreminjata pogoje za podjetja ter ustanove, ki uporabljajo in kakorkoli obdelujejo osebne podatke državljanov Evropske unije.

 

Si lahko preberete  TUKAJ -->   http://canipow.eu/informacije/politika-zasebnosti